Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Devicepolitik

Devicepolitik på Vadum Skole

 

Med denne devicepolitik ønsker vi at forholde os til det faktum, at mobiltelefoner og skærme er en naturlig del af hverdagen for alle børn og voksne.

Vi ønsker at forholde os til den teknologiske udvikling såvel som spørgsmålet om hvor meget teknologien skal fylde i hverdagen i klasselokalerne.

 

Politikken har overordnet fokus på to problemstillinger ved brugen af skærme:

  1. Begrænsning af digital distraktion
    1. Hvordan kan skolen arbejde med at begrænse distraktion fra skærme anvendt til fx streaming, sociale medier, shopping, gaming mv.
  2. Hensigtsmæssig balance mellem analog og digitalt baseret læring
    1. Hvordan kan skolen sikre at skærme bruges ud fra et bevidst pædagogisk og didaktisk valg, og at brugen af skærme begrænses.

 

Politikken forholder sig til det faktum, at mange børn har mange forskellige skærme og devices, såsom telefoner, computere, smartwatches mv., hvorfor et totalt forbud mod skærme i skoletiden kan være stort set umuligt at opretholde.

 

På Vadum Skole gælder, at såvel sociale relationer i fællesskaberne som undervisningen ikke må forstyrres af mobiltelefoner og skærme generelt.

 

Mobiler og skærme i undervisningen

Vadum Skole tilrettelægger undervisning og øvrige aktiviteter, så børnenes brug af skærme og andre devices bruges i nødvendigt omfang.

Det er personalet, der træffer afgørelse om hvornår og hvorvidt det er relevant for undervisningen at børnene bruger skærme og devices.

 

Mobilfri skole

Vadum Skole er mobilfri skole, hvilket betyder at mobiltelefoner som udgangspunkt er gemt væk, både i undervisningen og frikvarterer, men at man stadig kan tage mobiltelefonerne frem, når personalet finder det relevant - f.eks. som et redskab i undervisningen.

 

På Vadum Skole bliver eleverne involveret i udmøntningen af devicepolitikken, så de både bliver hørt og får medejerskab til politikken.

 

Tid og sted

Politikken gælder på skolens område og i hele skoletiden fra kl. 8.00 til endt undervisning.

Politikken gælder også i DUS-tid.

 

Undtagelser

Skulle enkelte børn have brug for at have mobilen tæt på sig - f.eks. i særligt sårbare perioder - laves aftale om dette med barnets primære lærere/pædagoger på skolen.

 

9. årgang må forlade skolens matrikel i pauserne. Derfor må børnene på 9. årgang have adgang til deres mobiltelefoner og evt. devices i disse tidsrum - så de f.eks. kan gå op i byen og handle.

 

Sanktioner

Skolens personale kan inddrage mobiltelefoner og andre devices, som er forstyrrende for undervisningen og fællesskaberne. Disse bliver tilbageholdt til endt skoledag/afslutning af DUS. Barnets forældre bliver bedt om at afhente mobiltelefonen eller andre devices på skolen.

 

Hvis enkelte elever bruger mobiltelefoner, skærme og andre devices, så de  gentagende gange bliver forstyrrende for såvel undervisningen som fællesskaberne, vil skolens personale gå i dialog med barnets forældre, for at finde en god, fælles løsning ift. at begrænse barnets brug af mobil, skærme og andre devices.

 

Besluttet i bestyrelsen på Vadum Skole, den 11/12, 2024